Meny

Du använder en gammal version av din webbläsare. Vänligen uppdatera för en bättre upplevelse.

Att leva laktosfritt

Du är inte ensam. Tvärtom. Majoriteten av världens befolkning är faktiskt laktosintoleranta. Men symptomen kan orsaka besvär och det kanske känns nära till hands att helt sluta med mejeriprodukter. Det varken bör eller behöver du göra. Det finns massor av goda alternativ!

Mejeriprodukter, exempelvis mjölk, är nämligen fulla av viktiga näringsämnen. 18 av de 22 viktigaste faktiskt. Ungefär hälften av vårt rekommenderade kalciumintag, 25% av all B12- och B2-vitamin vi behöver och 20% av vårt proteinbehov står mjölkprodukter för. Dessutom innehåller de en massa andra vitaminer, zink, selen och jod. Mjölk är helt enkelt bra för oss och som laktosintolerant behöver du inte välja bort mejeriprodukter. Bara välja laktosfritt.
Och det är faktiskt enklare än någonsin. Mjölk, ost, yoghurt; grädde, kvarg och crème fraiche; i princip allt som görs på mjölk finns också som goda laktosfria alternativ. På så sätt kan du ta del av alla de nyttigheter som finns i mejeriprodukter – helt utan att behöva oroa dig för magen.

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på en länk på denna sida ger du ditt samtycke för oss att sätta cookies.