Meny

Du använder en gammal version av din webbläsare. Vänligen uppdatera för en bättre upplevelse.

Laktosintolerans

Tidigare har man trott att cirka 5 % i Sverige är laktosintoleranta. Men en studie från Örebro universitet visar att siffran för svenska skolbarn kan vara hela 14 % och 6,8 % för den äldre befolkningen i Sverige.1 Livsmedelsverket anger att 4-10 % av alla vuxna har laktosintolerans. Så det finns all anledning att gå till botten med dina magproblem – och se om de faktiskt är orsakade av laktosintolerans. Men ingen fara om så är fallet. Livet som laktosintolerant är enklare idag än någonsin. Utbudet av laktosfria produkter är nämligen stort. Och det ökar ständigt. Om du är laktosintolerant och har problem med magen kan laktosfria mejeriprodukter hjälpa dig en bit på vägen. Rätt kost och en sund livsstil är första steget till en lättare magkänsla.

1177 Vårdguiden hittar du ännu mer information om laktosintolerans.

Här kan du läsa lite mer om IBS – ett vanligt magproblem vid stress.

Eller klicka här för att komma till hälso- & kostråd – med enkla och tydlig tips som kan hjälpa dig. Med just din oroliga mage.

1 Ricardo Almon, Lactase Persistence and Lactase Non-Persistence. Prevalence, influence on body fat, body height, and relation to the metabolic syndrome, Örebro Universitet, 2010, 18

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på en länk på denna sida ger du ditt samtycke för oss att sätta cookies.