Meny

Du använder en gammal version av din webbläsare. Vänligen uppdatera för en bättre upplevelse.

Vilka är symptomen vid laktosintolerans?

Symptom vid laktosintolerans kan variera mycket från person till person och är därför mycket individuella. Några får inga symptom alls, och andra får tydliga problem. De vanligaste symptomen är dock att man får orolig mage som till exempel magknip, gasbildning, uppsvälld mage och diarré. Symptomen är inte farliga, men kan vara smärtsamma och besvärande.

Oftast uppstår symptomen direkt eller inom några timmar efter att du fått i dig laktos. Hur lång tid det tar varierar lite från person till person och beror på vad och hur mycket du har fått i dig. Laktosintolerans visar symptom som lätt kan förväxlas med andra sjukdomar och därför är det viktigt att ta reda på vad just dina symptom beror på. Men oavsett bör du alltid tänka på att äta regelbundet, att varva ner, och äta långsamt; tugga maten väl och se till att få en god bakteriekultur. Ta hand om magen, du kommer behöva den hela livet!

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på en länk på denna sida ger du ditt samtycke för oss att sätta cookies.