Meny

Du använder en gammal version av din webbläsare. Vänligen uppdatera för en bättre upplevelse.

Unga kvinnors maghälsa och magproblem

Unga kvinnors vardag – full av stress, press och ont i magen

En stor undersökning som mejeriföretaget Valio nyligen genomförde visar att de som i största utsträckning drabbas av magproblem är kvinnor och i synnerhet ni unga kvinnor. Var fjärde ung kvinna upplever magproblem som ont i magen, en gång i veckan eller oftare. Och den vanligaste orsaken uppges vara stress. Inte så förvånande då dagens samhälle ställer höga krav på er. Något som ofta visar sig genom huvudvärk, ont i nacke och rygg, oro och ångest – och ibland med magproblem som följd.

Allt detta är såklart väldigt oroande. Inte minst när man ser att 49 % av alla unga kvinnor  med magproblem upplever att hur de mår i magen har en stor inverkan på vardagslivet. Ni tvingas kanske till exempel avstå från att göra sådant ni egentligen velat göra. Allt på grund av magproblemen. Många av er känner sig dessutom stressade, oattraktiva och blir ledsna och nedstämda.

52% av unga kvinnor med magproblem upplever att de blir stressade.

44 % av unga kvinnor med magproblem känner sig oattraktiva.

39 % av unga kvinnor med magproblem blir ledsna och nedstämda.


Krönikor om unga kvinnors maghälsa och välmående

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på en länk på denna sida ger du ditt samtycke för oss att sätta cookies.